Europarlamentarul George Becali, membru supleant in Comisia in fata careia a fost audiat vineri comisarul desemnat pentru agricultura, Dacian Ciolos, este de parere ca reprezentantul Romaniei a fost "cel mai puternic" candidat, asigurandu-si confirmarea in post.

"Dacian Ciolos a fost cel mai puternic comisar european si a demonstrat asta in momentul in care a fost aplaudat la scena deschisa de catre toti cei care au fost prezenti la sedinta. L-am aplaudat si eu si va pot spune ca a fost aplaudat ca si cum ar fi luat Oscarul, a impresionat pe toata lumea", a declarat incantat George Becali. [Ciolos, aviz favorabil de la europarlamentarii din comisia de specialitate]

Ciolos pare sa fi facut o impresie foarte buna membrilor Comisiei pentru agricultura din Parlamentul European (AGRI) deoarece l-au aplaudat foarte sincer la incheierea audierilor. [Aplauze: Ciolos, reformatorul sectorului agricol al UE]

Conform NewsIn, Becali spune ca Dacian Ciolos si-a asigurat aprobarea europarlamentarilor. "Nu mai este nicio problema cu votul, el va fi comisarul european", a declarat Becali.

Intrebat ce parere are despre modul in care Ciolos stapaneste engleza si franceza, George Becali a spus ca reprezentantul Romaniei "a vorbit mult romaneste". In timpul audierilor, Dacian Ciolos a raspuns intrebarilor europarlamentarilor preponderent in limba romana, dar a vorbit si in franceza si engleza.

Viziunea comisarului desemnat pentru agricultura, Dacian Ciolos, expusa in timpul audierilor de vineri din PE, se situeaza in opozitie fata de cea a actualei detinatoare a acestui post, liberala daneza Mariann Fischer Boel, fiind mai degraba una apropiata de cea a Frantei, a comentat AFP.

Comisarul desemnat din partea Romaniei a promis ca se va lupta pentru mentinerea unui buget important pentru agricultura si pentru a stabili o noua reglementare in acest sector, aparand astfel pozitii foarte apropiate de cele ale Frantei. "A reforma Politica Agricola Comuna (PAC) nu inseamna a scadea sprijinul financiar" sau a suprima ajutoarele directe acordate agricultorilor, a asigurat comisarul in timpul audierii din fata comisiei pentru agricultura din PE. In fata celor 27 de state europene si in Colegiul Comisarilor "voi milita pentru un buget important pentru PAC", pentru ca "nu se poate construi o Politica Agricola Comuna demna de acest nume fara un buget la inaltime", a subliniat Dacian Ciolos.

Intrebat ce parere are despre mecanismele Politicii Agricole Comune, George Becali a spus ca "PAC va fi benefica in primul rand pentru Romania, pentru ca nu se vor mai face diferente intre noi si alte tari mai dezvoltate". El a adaugat ca are "cateva proiecte" legislative legate de agricultura pe care le va prezenta "in curand".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.