Ajutorul oferit de Uniunea Europeana prin intermediul organizatiilor ONU nu a fost atribuit in mod suficient de transparent, a apreciat Curtea europeana de conturi intr-un raport publicat miercuri.

"Comisia Europeana nu demonstreaza in mod convingator ca a cantarit avantajele si inconvenientele inainte de a decide sa lucreze cu o organizatie a Natiunilor Unite", a afirmat Curtea de conturi in raport, transmite AFP, potrivit NewsIn.

"Nici biroul de cooperare EuropAid al Comisiei, nici directia generala de ajutor umanitar nu fac o evaluare formala si sistematica a altor mecanisme posibile de distribuire a ajutorului", precizeaza documentul.

"In loc sa lucreze cu ONU, Comisia ar putea lucra prin intermediul organizatiilor neguvernamentale sau prelua chiar ea activitatea, asa cum a facut cu succes in mai multe cazuri", a subliniat intr-o conferinta de presa Karel Pinxen, membru al Curtii de Conturi.

Oficialul a recunoscut, insa, ca in unele circumstante, de exemplu atunci cand este necesar un ajutor de urgenta, "nu este potrivit sa fie facuta o analiza enorma".

Bruxelles-ul face unele verificari ale sistemelor de control financiare al partenerilor sai din ONU, dar nu obtine intotdeauna informatii adecvate privind eficienta folosirii ajutorului de catre partenerii sai, potrivit Curtii europene de Conturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.