Croatii au inceput sa voteze duminica in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, pentru a-l desemna pe al treilea presedinte al tarii de la independenta din 1991, care va avea ca misiune integrarea in UE.

Mai mult de 4,4 milioane de alegatori, dintre care 400.000 in diaspora, mai ales in Bosnia, vor avea de ales intre social-democratul Ivo Josipovic si primarul Zagrebului, independentul Milan Bandic, relateaza NewsIn, citand AFP.

Toate sondajele realizate de la primul tur, din 27 decembrie, il dau castigator pe Josipovic.

Birourile de vot s-au deschis la 07.00 (08.00, ora Romaniei) si se vor inchide la 19.00 (20.00, ora Romaniei), iar primele rezultate vor fi anuntate seara.

Actualul presedinte Stipe Mesici, care conduce tara din 2000 si a integrat-o in NATO, nu mai putea candida.

Josipovic este candidatul Partidului social-democrat, iar rivalul sau conduce Zagrebul din 2000 si a fost demis din SDP pentru ca si-a prezentat candidatura ca independent.

Relansarea economiei, eradicarea coruptiei si aderarea la UE inainte de 2012 au fost principalele teme ale campaniei electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.