Un responsabil al Ligii Nordului, partid cunoscut pentru pozitiile sale antiimigranti, a cerut presedintelui provinciei Trento sa inlocuiasca o firma de menaj, pentru ca aceasta angajase o musulmana, lucru care, in opinia partidului, este "un risc pentru securitate".

"Scoateti-i pe islamisti din birourile noastre", a spus Alessandro Savoi, liderul Ligii Nordului in Consiliul provinciei Trento, intr-o scrisoare adresata presedintelui institutiei, Giovanni Kessler, conform La Repubblica.

"Pe birourile noastre se pot gasi informatii sensibile, pot pune mana pe orice", a adaugat Savoi, relateaza NewsIn, citand AFP.

Potrivit La Stampa, "riscul pentru securitate" repezentat de angajatii musulmani ar fi aparut cand Savoi a descoperit in decembrie "o femeie nord-africana dormind pe o canapea" intr-un birou al Ligii Nordului.

Episoadele rasiste se intensifica in Italia, potrivit specialistilor in chestiuni de imigratie, care evoca o banalizare a "rasismului institutional" din partea oamenilor politici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.