Doua treimi dintre germani sunt nemultumiti de guvernul lor, condus de Angela Merkel, potrivit unui sondaj dat publicitatii vineri, la putin peste trei luni de la alegeri, de cotidianul Die Welt si postul de televiziune ARD.

67% dintre germani sunt nemultumiti de guvern, o crestere cu 7% fata de luna trecuta, potrivit sondajului Deutschlandtrend, arata AFP, conform NewsIn.

Iar 82% dintre persoanele intrebate in 4 si 5 ianuarie sunt de parere ca Merkel ar trebui sa fixeze o linie politica mai clara pentru guvernul sau de coalitie, format din crestin-democratii din CDU, crestin-socialii din CSU si liberali, pe care 66% dintre germani ii considera divizati.

Chiar si popularitatea lui Merkel, care ani la rand a fost mare, a scazut cu 11% fata de luna decembrie, pana la 59%, potrivit studiului realizat pe iun esantion de 1.000 de persoane, avand o marja de eroare de 1,4% - 3,1%.

58% dintre germani s-au pronuntat impotriva scaderilor de impozite, in conditiile in care Guvernul sustine ca vrea sa isi respecte programul electoral, care prevede reducerea fiscalitatii pentru relansarea economiei, in pofida cresterii deficitului bugetar. 38% dintre persoanele chestionate se declara in favoarea acestei masuri.

Sefii celor trei formatiuni aflate la putere au anuntat joi ca vor avea in curand o reuniune pentru a pune capat diviziunilor interne aparute dupa investirea in functie a guvernului, in noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.