Ministerul de Externe reaminteste vineri cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Slovenia ca circulatia auto pe reteaua de autostrazi din aceasta tara este conditionata de achizitionarea vinietei, in caz contrar amenda fiind de pana la 300 de euro.

Ministerul face aceasta atentionare in conditiile in care in ultima perioada a crescut numarul de cazuri in care cetatenii romani care au tranzitat Slovenia nu au respectat normele privind obligativitatea achizitionarii vinietei de drum si au fost obligati sa plateasca amenda contraventionala de 300 de euro sau 150 euro achitati in termen de 8 zile, relateaza NewsIn.

Totodata, in absenta vinietei, odata cu intocmirea procesului verbal de contraventie, politia locala poate retine documentele de identitate ale conducatorului auto si/sau documentele autovehiculului, mai informeaza MAE.

Vinietele de drum pot fi achizitionate de la statiile de carburanti din Ungaria, Croatia, Austria, Italia – inainte de intrarea pe teritoriul Republicii Slovenia sau de la prima statie de carburanti de pe teritoriul Sloveniei.

In plus, Ministerul de Externe sfatuieste cetatenii romani sa consulte rubrica "Conditii de calatorie" de pe pagina de internet a MAE pentru informatii suplimentare privind Slovenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.