Coordonatorul european al luptei impotriva terorismului, Gilles de Kerchove, a anuntat ca se opune folosirii generalizate a scannerelor corporale pe aeroporturile europene.

"Nu ar trebui sa folosim neaparat sistematic aparatele pentru toti pasagerii, pe toate relatiile (aeriene - n.red.). Am putea alege unele zboruri si sa le scanam pasagerii si poate o parte din alti calatori", a declarat el pentru Financial Times Deutschland, citat de AFP.

"Daca protectia vietii private este garantata, daca drepturile la apararea datelor sunt respectate si daca aparatele permit un control mai eficient, as fi pentru o decizie rapida", a adaugat el, apreciind ca este de dorit ca CE sa faca o propunere, potrivit NewsIn.

Presedintia spaniola a UE, sustinuta de experti in aviatie din tarile europene, a pledat joi in favoarea unei pozitia comune privind folosirea scannerelor corporale.

Tari precum Olanda si Marea Britanie au decis sa introduca scannere corporale pe aeroporturi, dar Germania sau Spania sunt mult mai rezervate. Franta si Italia intentioneaza sa experimenteze in curand scannerele corporale pe unele dintre aeroporturile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.