Un imam islamist radical, autorul unor predici "care incitau la violenta" si calificat drept "periculos", a fost expulzat joi de urgenta din Franta spre Egipt, a anuntat ministrul francez de interne, Brice Hortefeux, relateaza AFP.

"Am ordonat astazi retinerea si expulzarea de urgenta a unui imam islamist radical, Ali Ibrahim El Soudany, trimis spre Egipt, tara sa", a anuntat ministrul, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, "serviciile specializate l-au identificat pe acest individ periculos care de luni de zile tinea predici in care chema la lupta impotriva Occidentului, netinand seama de societatea noastra si incitand la violenta".

Ministrul a subliniat ca le-a cerut serviciilor sale sa fie mai vigilente si a avertizat ca nu va ezita sa ia masurile de expulzare care se impun.

Chiar daca Franta "respecta libertatea religioasa", "predicatorii urii, care nu au nicio legatura cu libertatea religioasa, nu isi au locul in teritoriul nostru", a spus ministrul.

"Din 2001, 129 islamisti radicali - dintre care 29 imami sau predicatori - au fost expulzati din Franta", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.