Autoritatile albaneze au decretat marti stare de catastrofa naturala in mai multe regiuni din nord-vestul tarii, devastate de inundatii, ce au provocat evacuarea a sute de localnici.

"Ne confruntam cu o reala catastrofa si, conform previziunilor meteo, precipitatiile vor continua", a avertizat premierul albanez Sali Berisha, care a vizitat regiunile afectate.

In pofida apelurilor repetate ale autoritatilor, majoritatea persoanelor din aceste regiuni refuza sa-si paraseasca locuintele si sa-si abandoneze animalele.
Presa locala a informat marti ca o suta de persoane evacuate luni de armata au revenit marti in casele inundate, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Daca va fi necesar, vom evacua oamenii cu forta. Principala noastra datorie este sa salvam vieti", a anuntat seful Serviciilor civile de urgenta.
Potrivit acestuia, cel putin 570 de locuinte au fost inundate si alte 200 sunt izolate din cauza cresterii nivelului apelor.

"Circa 3.500 hectare de teren agricol sunt sub apa si meteorologii se tem ca unele diguri s-ar putea rupe", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.