Politia belgiana a anuntat ca a lansat o ancheta privind noi amenintari cu moartea la adresa reginei Fabiola, vaduva regelui Baudouin, prin intermediul unei scrisori trimise ziarului din Bruxelles La Derniere Heure, la sapte luni dupa un prim mesaj de acest fel.

"Exista o scrisoare, iar o ancheta a fost lansata", a explicat o purtatoare de cuvant a politiei federale, refuzand sa ofere detalii suplimentare in acest dosar, incredintat Parchetului din Bruxelles, relateaza NewsIn.

"O noua scrisoare cu amenintari cu moartea la adresa reginei Fabiola a ajuns in redactia La Derniere Heure luni dimineata", scrie pe site cotidianul de mare tiraj, care urma sa ofere detalii in editia tiparita de marti.

"Este vorba de o carte postala alb-negru, cu aceeasi semnatura ca cele adresate in mai si iulie si care contine amenintari foarte clare", a declarat pentru AFP redactorul sef al ziarului, Hubert leclercq.

Anul trecut, expeditorul unei scrisori anonime adresate aceluiasi cotidian a amenintat ca o va ucide pe regina Fabiola, in varsta de 81 de ani, cu o arbaleta, de Ziua Nationala a Belgiei, 21 iulie.

Autorul ii reprosa fostei regine ca a strans mana unor dictatori, ca l-a otravit pe regele Baudouin sau ca intra in pestera de la Lourdes pentru a bea apa dintr-un izvor miraculos, inainte de bolnavii care stau la coada.

Un britanic ce locuieste in Belgia a fost audiat atunci de politie, dar a fost pus in libertate ulterior.

De Ziua Nationala, regina Fabiola a reactionat cu umor, aparand cu un mar in fata fotografilor, aluziela celebra poveste a lui William Tell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.