Asociatia internationala Reporteri fara Frontiere ii nominalizeaza pe inamicii Internetului. Sunt acele tari in care liberatatea de expresie pe internet este grav limitata si unde mai multi bloggeri sau utilizatori au fost inchisi pentru curajul de a-si fi exprimat opiniile online.
Cei 12 "inamici ai internetului" nominalizati de catre asociatia care lupta pentru libertatea de expresie sunt: Burma, China, Cuba, Egiptul, Iranul, Coreea de Nord, Arabia Saudita, Siria, Tunisia, Turkmenistanul, Uzbekistanul si Vietnamul. Aici, accesul oamenilor pe anumite site-uri este strict interzis, insa "aceste tari nu se evidentiaza doar prin cenzura mediului online, ci si prin faptul ca internautii care deranjeaza sunt persecutati", noteaza Reporteri fara Frontiere.

In anul 2009 au fost inchisi 108 cyber-dizidenti, potrivit Reporteri fara Frontiere. China este cea mai mare inchisoare pentru dizidentii de pe internet (unde sunt inchisi in acest moment 65 de dizidenti), fiind urmata de Vietnam si Iran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.