Angela Merkel este liderul european preferat al spaniolilor, devansandu-l pe presedintele francez Nicolas Sarkozy, potrivit unui sondaj publicat duminica de El Mundo, relateaza AFP.

Merkel si-a devansat colegii europeni in materie de "simpatie personala" (6,04 puncte din 10), "capacitate de leadership international" (6,73 puncte) si mai ales in privinta "gestionarii crizei economice" (6,75 puncte), potrivit sondajului institutului Sigma Dos, efectuat pe un esantion de 1.000 de persoane in perioada 23-29 decembrie.

Ea este urmata de Sarkozy in aceste trei domenii, unde obtine 5,39, 5,98, respectiv 5,8 puncte, noteaza NewsIn.

Premierul britanic Gordon brown este pe locul trei, fiind urmat de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero si de cel italian, Suilvio Berlusconi.

"Dupa ce a scos Germania din recesiune, spaniolii o gasesc pe Merkel mult mai simpatica si avand o mai mare capacitate de leadership decat ceilalti colegi eurpopeni", rezuma El Mundo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.