Peste 500 de manifestanti au fost arestati duminica, in timpul manifestatiilor opozitiei de la Teheran, dintre care 300 sunt detinuti in continuare, a declarat seful politiei iraniene, generalul Esmail Ahmadi Moghadam, citat de agentia IRNA.

"500 de perturbatori au fost arestati duminica de politie, un numar au fost eliberati, dar 300 sunt detinuti inca", a declarat generalul Ahmadi Moghadam."Alte organisme, precum Ministerul Informatiile si Bassidj (militia islamista - n.red.) au facut arestari, iar cifra definitiva va fi anuntata ulterior", a adaugat el, relateaza AFP, conform NewsIn.

Potrivit opozitiei, sute de manifestanti au fost arestati si in alte orase, in special la Ispahan, dar autoritatile nu au anuntat cifre.

Seful politiei a mai spus ca "120 de politisti au fost raniti de perturbatori (manifestanti), iar 60 dintre ei sunt inca internati".

Generalul Ahmadi Moghadam a avertizat din nou grupurile de opozitie, subliniind ca autoritatile nu vor mai tolera manifestatii. "Perioada de toleranta a trecut. Vom actiona cu mai multa fermitate impotriva oricui va participa la manifestatii si procedura judiciara impotriva acestor persoane va fi accelerata", a spus acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.