Guvernul irakian a decis sa acorde o recompensa de 85.000 de dolari unui irakian care a permis evitarea unui atentat cu masina-capcana intr-un cartier din Bagdad, a anuntat marti un purtator de cuvant.

"Premierul a decis sa recompenseze un cetatean care a informat despre prezenta unei masini-capcana in cartierul Jamaa si ii va acorda 100 de milioane de dinari irakieni", a spus sursa, informeaza NewsIn, citand AFP.

Guvernul a decis in decembrie sa acorde recompense de pana la 85.000 de dolari pentru informatii privitoare la existenta unor masini-capcana.

Hotararea a intervenit dupa ce ministrul irakian al apararii a cerut in Parlament fonduri pentru a-i plati pe informatori, spunand ca autoritatile dispun de prea putine informatii privitoare la rebeli.

"Serviciile noastre de informatii duc lipsa de indicii, pentru ca bugetul lor este foarte mic", a explicat el.

La 19 august, 25 octombrie si 8 decembrie, masini-capcana au vizat cladiri publice, ca Ministerul de Externe, cel al Finantelor si cel al Justitiei, atacurile soldandu-se cu 386 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.