Pirati somalezi au capturat ieri un cargou sub pavilion britanic cu 26 de membri ai echipajului la bord, printre care si romani, a declarat astazi un oficial maritim, citat de agentiile ruse.

St James Park a fost capturat luni, in timp ce se indrepta spre Thailanda, din Spania, pe o ruta maritima cheie, patrulata de navele internationale implicate in lupta antipiraterie, a declarat Andrew Mwangura, de la Programul de asistenta pentru marinari din Kenya, potrivit AFP.

"Acum si-a schimbat cursul catre coasta de nord a Somaliei. Potrivit asteptarilor, va ajunge acolo mai intarziu in aceasta seara (marti - n.red.)", a adaugat acesta, citeaza NewsIn.

Echipajul provine din Romania, Rusia, Bulgaria, Filipine, Polonia, Georgia, India si Turcia, anunta ITAR-TASS.

In prezent, un roman este captiv pe o nava atacata de piratii somalezi. Capturat in 28 noiembrie cu un echipaj format din 16 filipinezi, noua greci, doi ucraineni si un roman, petrolierul Maran Centaurus, sub pavilion grec, este ancorat in largul Haradhere, un refugiu al piratilor, au anuntat acestia din urma. La data de 2 decembrie, nava cu o lungime de 322 de metri a fost dusa la baza piratilor de la Hobyo, dar a fost transferata ulterior spre sud, de-a lungul coastei, catre Harardhere, au anuntat pescarii locali.

Anul acesta, 21 marinari romani care faceau parte din echipajele a patru nave au fost tinuti in captivitate de piratii somalezi.
Anterior, cinci marinari romani aflati in captivitate au fost eliberati in august, dupa ce patru luni au fost ostaticii piratilor somalezi. Ei faceau parte din echipajul unui remorcher italian, Bucaneer, capturat in aprilie in Golful Aden. Presa a vorbit despre o rascumparare de 4-5 milioane de dolari pentru eliberarea echipajului de pe Bucaneer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.