Sute de persoane care ar fi trebuit sa ia avionul ieri seara de pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle au ramas blocate din cauza intemperiilor si pentru ca in hotelurile din zona nu mai erau locuri, au dormit pe jos in terminale, relateaza AFP. Traficul aerian a fost afectat si la Bruxelles si Londra.

Un jurnalist, care trebuia sa ia o cursa Air France spre Copenhaga la 19.45, a urcat in aparat cu cateva minute inainte de ora plecarii. "Am fost anuntati, de mai multe ori, ca decolarea intarzia, ni s-a servit masa si apoi am fost coborati, cinci ore mai tarziu", a povestit el jurnalistul, potrivit NewsIn.

Un purtator de cuvant al aeroportului din Paris a confirmat ca cel putin doua curse Air France cu destinatia Copenhaga si Stuttgart nu au putut decola joi seara din cauza intermperiilor si ca de pe Roissy toate avioanele plecasera sau sosisera cu o intarziere de circa doua ore.

"Majoritatea pasagerilor celor doua curse au fost gazduiti in camere de hotel, prioritate avand pasagerrii cu mobilitate redusa si familiile cu copii, dar nu a putut fi cazaza toata lumea, pentru ca nu erau locuri. Am distribuit paturi si alimente, barurile au ramas deschise toata noaptea", a spus purtatorul de cuvant.

De asemenea, traficul pe aeroportul din Bruxelles a fost afectat in aceasta dimineata, in timp ce la Londra doua aeroporturi sunt inchise. Traficul pe aeroportul din Bruxelles a fost serios perturbat in aceasta dimineata de ninsoare si poleiul format pe piste, relateaza AFP. Circa 30 de curse au fost anulate la plecare si aproape 70 la sosire, in timp ce alte zeci au avut intarzieri.

Purtatorul de cuvant al aeroportului a spus ca situatia se va clarifica in curand, iar doua piste functioneaza din nou. De asemenea, circulatia rutiera in Belgia a reintrat in normal, dupa numeroase probleme inregistrate ieri seara. Circulatia feroviara nu a fost foarte afectata, de asemenea.

Circulatia este serios perturbata si in Marea Britanie din cauza ninsorii. Aeroporturile Gatwick si Luton au fost inchise, pentru ca pistele erau impracticabile din cauza poleiului.

Si circulatia rutiera este serios perturbata in Marea Britanie, astazi, dupa ninsorile abundente, mai ales in sud-est si nord-estul Angliei, iar doua aeroporturi londoneze sunt inchise, relateaza AFP.

Sute de soferi si-au petrecut noaptea in masini pe soselele din Kent, in sud-est, si in Suffolk. Politia din Essex, sud, a informat ca s-au inregistrat 180 de accidente si ca zeci de scoli sunt inchise in sudul Angliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.