Numarul romanilor care au comis delicte in Austria in perioada ianuarie-noiembrie 2009 a crescut cu 32,7% fata de anul trecut, ajungand la 727 persoane, ei ocupand astfel primul loc in topul nationalitatilor care au incalcat in acest an cel mai des legea.

Cei 727 de romani care au comis delicte - cel mai adesea spargeri si furturi - sunt urmati in topul nationalitatilor care au incalcat legea de 364 de bosniaci si de 363 germani. Pe locul al patrulea se afla turcii, cu 324 delicte. Cotidianul austriac Kronen Zeitung citeaza date oficiale ale politiei.

Totodata, ziarul mai atrage atentia ca pentru cresterea cu 7,35% a numarului delictelor comise in Austria sunt in mare parte responsabili infractorii romani, care au inregistrat in 2009 o crestere de 32,7%, cei din Turcia, cu o crestere de 42,1%, si cei din Kosovo cu uimitorul procent de 238,2%. Kronen mai noteaza ca trebuie observat si numarul ridicat de cetateni germani care au comis infractiuni, inregistrandu-se o crestere de 3,1% fata de anul trecut, informeaza NewsIn.

In acest context, Kronen Zeitung trage un semnal de alarma si scrie ca "intrarea in Austria va fi in curand si mai simpla pentru infractorii straini". Astfel, articolul aminteste ca de la 19 decembrie se vor deschide si granitele pentru cetatenii din Macedonia, Serbia si Muntenegru.

"Granite deschise! Ceea ce pentru unii suna eliberator si tentant, este pentru altii infricosator: de la 19 decembrie va intra in vigoare liberalizarea vizelor pentru Macedonia, Serbia si Muntenegru. Este ingrijorator faptul ca se incurajeaza astfel infractionalitatea, avand in vedere ca bandele de infractori din est au facut deja ravagii in tara", evidentiaza Kronen.

Publicatia mai subliniaza ca cetatenii austrieci se tem in aceste conditii de cresterea "infractionalitatii provenind din Est", cerand o intensificare a combaterii infractionalitatii la nivel european si la reconsiderarea unor decizii privind alte liberalizari de vize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.