Institutul american de geofizica se va baza pe site-ul Twitter pentru a stabili unde se va produce si ce forta a avut un cutremur, a anuntat institutul.

USGS a lansat un proiect numit "Twitter Earthquake Detection" (TED) ce consta in strangerea mesajelor publicate pe Twitter care contin cuvantul "cutremur" si traducerea sa in diverse limbi, pentru a evalua ce s-a resimtit acolo unde s-a produs cutremurul, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Multi oameni folosesc Twitter pentru a le povesti altora ce se intampla in zona in care se afla. Deci, dupa un seism, ei povestesc ca pamantul s-a cutremurat si descriu ceea ce au trait", a declarat Paul Earle, cercetaror al USGS.

Utilizatorii Twitter incep sa scrie mesaje la doar cateva secunde dupa producerea unui cutremur, in timp ce aparatele au nevoie de pana la 20 de minute pentru a analiza datele stranse, a spus un alt cercetator.

"Avem viteza pe de o parte, precizia de cealalta. Analizarea mesajelor ne permite sa avem un prim indiciu legat de ceea ce simt oamenii, inainte sa fie disponibile informatiile cantitative", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.