Fostul judecator anticoruptie si lider al partidului de opozitie Italia Valorilor, Antonio Di Pietro, l-a acuzat marti pe Silvio Berlusconi ca a intretinut tensiunile politice, mai ales cand a criticat realizatorii filmelor despre mafie.

"Nu pot uita ca, in urma cu cateva zile, Berlusconi dorea sa-i stranga de gat pe autorii filmelor despre mafie, ca a acuzat magistratii care-si fac datoria, ca a aruncat in derizoriu institutii" de genul Curtii Constitutionale, sau ca "refuza sa fie judecat pentru ca a fost ales de popor", a denuntat Di Pietro pentru La Repubblica, conform AFP, citat de NewsIn.

Fostul judecator-vedeta al operatiunii "Cu mainile curate", unul dintre cei mai ferventi critici ai lui Berlusconi, a declarat ca adera la apelul presedintelui Giorgio Napolitano de a se pune capat polemicii politice si si-a exprimat solidaritatea fata de Berlusconi, condamnand "gestul unui nebun furios, care a atacat o persoana, institutiile, statul".

Insa, a spus el, nu se poate pune problema renuntarii la o opozitie ferma si "intr-un limbaj clar" fata de politica premierului.

Di Pietro s-a aparat ca ar fi alimentat un climat de ura in tara, asa cum il acuza Poporul libertatii, de dreapta, al lui Berlusconi, si
Il Giornale, cotidianul familiei Berlusconi.

"Este usor sa ne acuze sau sa caute cu orice pret un vinovat pentru climatul de probleme sociale", a declarat fostul magistrat, citand greva care afecteaza uzina Fiat din sudul tarii, comerciantii, familiile in dificultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.