Fidel Castro l-a acuzat pe Barack Obama ca promoveaza o politica agresiva in America Latina, intr-un mesaj citit de presedintele venezuelean Hugo Chavez la incheierea unui summit regional "antiimperialist".

Castro l-a acuzat pe Obama ca, "surazand", continua politica lui George W. Bush, potrivit mesajului citit la summitul Aliantei bolivariene pentru Americi, ALBA, arata AFP, conform NewsIn.

"Lovitura de stat din Honduras si stabilirea a sapte baze militare in Columbia sunt fapte recente care au avut loc dupa preluarea functiei de catre presedintele SUA", potrivit mesajului citit de Chavez, alaturi de Raul Castro, Evo Morales, din Bolivia, si Daniel Ortega, din Nicaragua.

"Intentiile reale ale imperiului sunt evidente, de data aceasta cu surasul prietenesc si figura afroamericana a lui Barack Obama", conform mesajului. "Domnul Premiu Nobel pentru razboi!", a spus ironic Chavez, primit inainte de Fidel Castro impreuna cu toti liderii si reprezentantii ALBA.

Chavez a calificat drept "ridicole amenintarile" de vineri ale secretarului de stat american Hillary Clinton, pe tema "flirtului" unor state latino-americane cu Iranul. "Relatiile noastre cu Iranul se vor consolida", a spus Chavez, care luna trecuta l-a primit la Caracas pe Mahmoud Ahamdinejad.

In declaratia finala, ALBA a acuzat SUA ca au sustinut lovitura de stat din iunie impotriva presedintelui Manuel Zelaya din Honduras si ca vor sa legitimizeze alegerile care l-au adus la putere pe candidatul dreptei, Porfirio Lobo.

Organizatia a denuntat si acordul ce permite din octombrie SUA sa foloseasca sapte baze militare din Columbia pentru a lupta impotriva traficului de droguri, considerand aceasta miscare drept " ofensiva politicp si militara" a americanilor in America Latina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.