Cel putin 40 de persoane au fost arestate vineri la Copenhaga, in prima zi a protestelor organizate in marja conferintei ONU pentru clima, relateaza Sky News.

Un purtator de cuvant al politiei, Henrik Moeller Nielsen, a declarat ca arestarile sunt preventive si ca nu s-au inregistrat incidente violente, noteaza NewsIn.

Circa 200 de manifestanti au cerut ca la summit sa fie luate masuri impotriva incalzirii globale. Ei au batut in tobe si au scandat: "Vedeti-va de afacerile voastre, aceasta este clima noastra".

[Provocare pentru diplomatii de la Copenhaga: "Sunteti siguri ca oamenii au provocat incalzirea Globala?"]

"Este foarte important ca suntem aici si ca le aratam liderilor ca ceea ce fac ei nu este ceea ce vrem noi. Ei vand tema climei in fiecare zi si o vor vinde si la Copenhaga si vrem sa oferim o alternativa
", a spus unul dintre manifestanti.

Protestul a avut loc in conditiile in care sefi de corporatii s-au intalnit vineri in capitala daneza, pentru a discuta rolul companiilor in lupta impotriva schimbarii climatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.