Diaspora este importanta pentru Romania, iar romanii din strainatate nu sunt cetateni de mana a doua, atrage atentia Federatia Asociatiilor Romane din Europa (FADERE).

Romanii din diaspora fac un efort foarte mare pentru a vota, sunt persoane care au parcurs sute de kilometri pentru a ajunge la sectiile de votare, de aceea consideram inadmisibil ca unii parlamentari din Romania, mai exact din PSD, sa afirme ca votul nostru nu ar trebui sa aiba atata greutate, precizeaza FADERE intr-un comunicat, conform NewsIn.

Federatia Asociatiilor Romane din Europa reaminteste ca unul dintre drepturile castigate la Revolutie a fost dreptul la vot si adauga ca cei plecati in strainatate nu sunt rupti de realitatile din tara, iar multi dintre acestia doresc sa se intoarca mai devreme sau mai tarziu acasa. In plus, FADERE spune ca a dezvoltat un proiect de sensibilizare a romanilor din diaspora, prin care acestia sa mearga la vot atat pentru Spania, cat si pentru Romania.

La 6 decembrie s-au prezentat la vot peste hotare peste 147 de mii de romani, dintre care 78% au votat cu Traian Basescu.

Senatorul PDL, Viorel Badea, ales pentru romanii din Europa si Asia, a condamnat joi "cu dezgust si revolta" atacurile nedrepte si discriminatorii la adresa cetatenilor romani din strainatate despre care al caror vot s-a spus ca ar trebui sa conteze mai putin sau chiar deloc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.