In Uniunea Europeana, 65% dintre locuinte aveau acces la internet in primul trimestru al anului 2009, in comparatie cu 60%, in primul trimestru al anului trecut.
De asemenea, in prima parte a anului curent, 56% dintre case foloseau internet de mare viteza (broadband) in comparatie cu 49% in anul 2008, arata un raport dat publicitatii de catre Eurostat.

Romania se plaseaza sub media europeana cu un procent de penetrare de 38%.

Studiul demarat de catre Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene, reprezinta un sondaj international cu privire la utilizarea Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiei (TIC) la nivel individual, dar si in locuintele cetatenilor Uniunii Europene, precum si in Norvegia, Islanda si Serbia.

Studiul arata ca Internetul castiga teren cu o viteza uimitoare in viata de zi cu zi a europenilor, evidentiaza in aceeasi masura obiceiurile de consum ale acestora si faptul ca oamenii incep sa se orienteze din ce in ce mai tare catre comunicarea prin intermediul internetului si catre alte activitati ca e-shopping-ul (cumparaturile online). 40% dintre persoanele care folosesc internetul in Uniunea Europeana prefera sa isi faca si cumparaturile online, arata studiul.

Conform Eurostat, penetrarea internetului in locuintele din UE porneste de la 30% in Bulgaria, pana la 90% in Norvegia, valori mici fiind inregistrate si in Grecia si Romania (ambele cu un procent de 38%). Totodata, mai arata studiul, internetul de mare viteza este folosit mai ales in Suedia (80%), Olanda (77%) si Danemarca (76%).

Acelasi studiu mai arata ca trei sferturi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani din Uniunea Europeana folosesc internetul zilnic,sau aproape zilnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.