O proportie de 93% dintre romani considera coruptia o problema majora in tara lor, in timp ce media la nivelul UE este de 78%, releva un studiu Eurobarometru dat publicitatii miercuri.

Studiul, realizat in perioada 11-21 septembrie, pe un esantion de 1.007 de cetateni romani (esantionul la nivelul UE a fost de 26.663 persoane, iar sondajul realizat in perioada 11 septembrie - 5 octombrie) arata ca 5% din romani cred ca fenomenul coruptiei nu reprezinta o problema importanta in tara lor, iar 2% nu au stiut sa raspunda la aceasta intrebare, arata Agerpres.

In ceea ce priveste existenta coruptiei in institutiile nationale, 87% din romani au raspuns ca exista coruptie in aceste institutii, 6% au avut opinie contrara, in timp ce 7% au raspuns 'nu stiu'. La nivelul UE, in medie 83% din cetateni considera ca exista coruptie in institutiile nationale, iar 12% sunt de parere ca nu exista coruptie in respectivele institutii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.