Autoritatile indoneziene dezvelesc joi, in ziua in care presedintele american va primi premiul Nobel pentru pace, o statuie cu Barack Obama copil.

Statuia este amplasata intr-un parc din capitala indoneziana, Jakarta, in apropiere de locul unde a locuit presedintele intre 1967 si 1971. Monumentul il reprezinta pe presedintele american drept un copil de 10 ani, cu pantaloni scurti si cu un fluture pe deget, relateaza BBC, conform NewsIn.

"Se transmite un mesaj pentru statuia tanarului Obama, ca orice copil si oricine, din orice mediu, isi poate realiza visele, daca lupta cu perseverenta", a declarat primarul Jakartei, Sylviana Murni.

Presedintele Barack Obama va primi joi premiul Nobel pentru pace, in cursul unei ceremonii organizate la Oslo. Premiul i-a fost acordat presedintelui american pentru "eforturile sale extraordinare de consolidare a diplomatiei internationale si cooperarii dintre popoare".

Barack Obama va primi premiul Nobel la noua zile dupa ce a decis intensificarea operatiunilor militare in Afganistan, prin trimiterea a 30.000 de soldati suplimentari. De altfel, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat ca presedintele Obama va mentiona "in mod sigur coincidenta intre primirea premiului Nobel pentru pace si decizia de a trimite intariri in Afganistan".

Presedintele american va sosi joi la Oslo pentru a primi premiul Nobel pentru pace, care i-a fost decernat in octombrie. Alegerea lui Obama a provocat surprindere, deoarece liderul american se afla la putere de mai putin de un an si a inregistrat rezultate slabe in politica externa, iar, in plus, a mostenit doua razboaie de la predecesorul sau, George W. Bush, in Irak si in Afganistan.

Obama "intelege si va recunoaste ca nu are loc in aceeasi discutie cu (Nelson - n.red.) Mandela si Maica Theresa", a dat asigurari Robert Gibbs, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Peste 2.000 de politisti norvegieni, inclusiv tragatori de elita si echipe speciale, vor fi mobilizati pentru ceremonia de acordare a premiilor Nobel. In acelasi timp, guvernul norvegian a deblocat un buget exceptional de 92 de milioane de coroane (10,9 milioane de euro) pentru fortele de securitate desfasurate pentru vizita lui Obama, ceea ce inseamna de 11 ori mai mult decat suma care va fi inmanata laureatului, alaturi de medalia si diploma Nobel. [Norvegienii, suparati pe Obama]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.