Statul roman va plati 20.000 de euro daune morale unor cetateni, victime ale manifestatiilor de la Timisoara din decembrie 1989 pentru ca a tergiversat Dosarul Revolutiei. Ancheta in acest dosar a durat mult prea mult timp, a decis CEDO.

Romania a fost condamnata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru tergiversarea dosarului revolutiei timisorene. Practic, CEDO acuza statul roman ca incalcat dreptul la viata, deoarece nu a facut o ancheta judicioasa, iar procesul impotriva generalilor Victor Stanculescu si Mihai Chitac a durat prea mult, relateaza Realitatea TV.

Trebuie mentionat ca Dosarul Revolutiei a fost deschis in ianuarie 1990 si abia dupa 18 ani, in octombrie 2008, generarii mentionati au fost condamnati definitive si dusi la inchisoare.

De asemenea, aceasta este prima cauza care are ca subiect revolutia romana si la care judecatorii europeni raspund dupa sase ani de la sesizare.

Astfel, potrivit cotidianului Jurnalul National, Curtea a decis ca patru romani afectati in timpul represiunii manifestatiilor de la Timisoara din decembrie 1989 sa primeasca daune morale in valoare de cate 5.000 de euro.

Mai multe detalii in Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.