Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, inscrisa in cursa pentru alegerile prezidentiale din ianuarie, a decis sa-si schimbe imaginea, dar isi pastreaza elementul sau distinctiv, si anume coada impletita si rasucita in jurul capului, a declarat marti stilista sa, Elena Sedih, anunta presa locala.

Timosenko, practic, apare mereu cu coada impletita si rasucita in jurul capului, o coafura de inspiratie folclorica slava, ce reprezinta elementul sau distinctiv recunoscut in toata lumea. Doar uneori, in situatii informale, ea isi lasa parul desfacut. In prezent, premierul are parul deschis la culoare, desi la inceputul anului 2000 ea a fost bruneta. In 2002, ea si-a schimbat insa stilul. In urma cu cativa ani, explicand ce simbolizeaza coafura sa, in special coada, a spus in gluma ca "reprezinta un volan. Un volan de carmuire a statului", reaminteste ITAR-TASS, potrivit NewsIn.

Stilista sa Elena Sadih spune ca deja a inceput sa lucreze asupra unei noi imagini a premierului ucraiean. In acelasi timp, Sedih promite ca nu vor fi schimbari radicale in noua imagine a premierului. "Iulia Timosenko este un politician cunoscut pe plan international si nu vom face niciun fel de modificari radicale, intrucat coada sa impletita reprezinta un simbol puternic si carismatic", a spus ea. "Coada ei impletita, in ultimii cativa ani, a avut un mare susces pe toate podiumurile din lume, de la Londra pana la Syndey. Spre exemplu, modelul Naomi Campbell si cantareata Kylie Minogue au purtat aceasta coafura", a adaugat Sedih.

De asemenea, Sedih sustine ca Timosenko a inventat singura coada impletita. "Am avut un drum lung catre aceasta coafura. Ea (Timosenko - n.r.) avea de mult timp ideea unei noi imagini, o discuta cu mine. In consecinta, a aparut coada impletita in jurul capului. Cred ca este o miscare foarte reusita si puternica", a spus ea.

In acelasi timp, stilista a subliniat ca trecerea spre o noua imagine va fi una armonioasa. "Nu va fi nici par inchis la culoare si nici par tuns scurt. Va fi o evolutie, si nu o revolutie a imaginii", a precizat ea.

Sedih a mai spus ca se intalneste cu Timosenko nu mai mult de o data pe luna, pentru a-i corecta aspectul coafurii. "In rest, ea face totul. Uneori chiar face exces de zel. Se intampla, de exemplu, ca ajungand la ea o gasesc ba cu o pensula, ba cu foarfeca", a afirmat stilista.

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, care a fost aliata presedintelui Viktor Iuscenko in timpul Revolutiei portocalii din 2004, a devenit ulterior principalul sau rival politic. Timosenko participa pentru prima data in cursa pentru alegerile prezidentiale, ce se vor desfasura la 17 ianurie 2010. Ea se claseaza pe locul al doilea in sondaje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.