Cum sansele ca liderul palestinienilor sa se intoarca acasa pe propriile picioare sunt din ce in ce mai mici, se dezbate intens problema delicata a inmormantarii lui. Cea mai recenta varianta, care a primit si aprobarea Israelului, este ca Arafat va fi inhumat la Muqataa, cladirea care a fost, in ultimii doi ani, casa lui Arafat din cartierul general de la Ramallah. De altfel la Ramallah buldozerele au inceput deja sa pregateasca terenul pentru viitorul mormant al lui Arafat. Cat despre funeraliile oficiale, s-a stabilit ca ele vor avea loc la Cairo, cu acordul nemijlocit al autoritatilor egiptene. Purtatorul de cuvant al presedintiei de la Cairo a precizat inca ca va fi vorba despre o ceremonie funebra cu caracter strict oficial si cu un numar limitat de participanti, toti alesi pe spranceana.
ARANJAMENTE. Cinci oameni au luat decizia ca Egiptul sa-i primeasca pe oficialii care ii vor prezenta lui Arafat ultimele omagii: presedintele egiptean Hosni Mubarak, presedintele yemenit Ali Abdallah Saleh si cei trei lideri care gestioneaza afacerile palestiniene de la spitalizarea lui Arafat fostul premier Mahmud Abbas, actualul premier, Ahmed Qorei, si presedintele Consiliului legislativ, Ruhi Fattuh.
Detaliile privind asigurarea securitatii in timpul ceremoniei au fost convenite in noaptea de marti spre miercuri. Reprezentantii fortelor de securitate egiptene si autoritatile aeroportuare s-au intalnit si au discutat masurile ce trebuie luate in vederea primirii sicriului lui Arafat, in cazul in care acesta va ajunge in teritoriile palestiniene via Cairo.
Oficialii egipteni nu au dat detalii cu privire la pregatirile pentru ceremonia propriu-zisa, explicand ca este de bun- simt sa se astepte intai anuntul privind decesul liderului palestinian.