O retea secreta de tunele ce se intinde pe zeci de kilometri a fost construita sub Phenian, pentru a-i permite liderului nord-coreean Kim Jong-Il sa scape, in caz de urgenta, a declarat un defector.

Tunelele au fost construite la o adancime de circa 300 de metri, a declarat Hwang Jang-yop, defectorul cu cel mai inalt rang care a reusit sa ajunga in Coreea de Sud, relateaza cotidianul britanic The Telegraph, conform NewsIn.

Reteaua este interconectata cu cea de metrou si a fost construita atat pentru a permite o eventuala fuga a lui Kim Jong-Il, familiei sale si inaltilor oficiali, cat si ca adapost pentru ei, a spus Hwang.

Potrivit lui, printr-unul dintre tunele, Kim Jong-il poate ajunge in portul Nampo, situat la circa 40 de kilometri sud-vest de Phenian.

De asemenea, Hwang, fost secretar al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a declarat ca liderul nord-coreean si familia sa au si un bunker, legat prin tunele de puncte strategice precum Suncheon (unde se afla o mina de uraniu importanta) si Yeongwon (unde s-ar afla vila in care a murit Kim Il-sung, tatal actualului lider nord-coreean).

Pe langa liniile de metrou, care pot fi folosite in timp de razboi si ca adapost pentru populatie, Phenianul dispune "de multe alte facilitati subterane si tunele"
, potrivit lui Hwang.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.