Parlamentul elvetian a aprobat luni alocarea a circa 170 de milioane de euro Romaniei si Bulgariei, in cadrul contributiei la extinderea UE, fondurile fiind folosite pentru proiecte elvetiene realizate in colaborare cu parteneri locali.

Dupa Consiliul National (Camera inferioara a Parlamentului - n.r.), Consiliul statelor, (Camera superioara) a acceptat aceasta finantare luni, cu 34 de voturi pentru si numai doua impotriva. Banii nu vor fi insa virati la Bruxelles sau in conturile statelor mentionate, ci vor fi alocati pentru proiecte elvetiene realizate in colaborare cu partnerii locali, a mentionat senatorul Dick Marty, reprezentant al Partidului Radical-Democrat, transmite Swiss Info, citat de NewsIn.

Pe fondul ingrijorarilor privind problemele de guvernare si coruptie din cele doua tari, Dick Marty a subliniat ca Elvetia a luat masuri pentru a asigura buna functionare a sistemului de control. La randul sau, ministrul de externe Micheline Calmy-Rey a subliniat ca Berna are "tot interesul pentru contribui la integrarea celor doua tari, deoarece acesta va consolida stabilitatea, securitatea si prosperitatea continentului european, profitabila in egala masura si pentru Elvetia".

Proiectele finantate prin acest ajutor suplimentar se vor desfasura prin intermediul Departamentului pentru dezvoltare si cooperare (DDC) si Secretariatul de stat pentru economie (SECO). Din cele 170 de milioane de euro, circa 50 de milioane sunt prevazuti pentru Bulgaria si aproape 120 de milioane pentru Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.