O serie de atentate produs marti in centrul Bagdadului s-au soldat cu moartea a cel putin 112 persoane si ranirea altor 425.

Prima explozie a vizat o patrula a politiei in districtul Dora din capitala irakiana. Alte patru au avut loc in apropiere de cladiri oficiale, la interval de cateva minute. Printre cladirile aflate in apropiere de locul unde s-au produs atentatele se numara Ministerul de Interne, Ministerul pentru Afaceri Sociale, univesitatea si Institutul de Arte, relateaza BBC, citat de NewsIn.

"Au fost ucisi, cu siguranta, civili si personal de securitate", a declarat purtatorul de cuvant pe probleme de securitate in Bagdad, generalul Qassim al-Moussawi.

In luna octombrie, o serie de atacuri cu bomba coordonate produse in Bagdad s-au soldat cu moartea a cel putin 155 de persoane.

Cifrele Guvernului irakian arata ca violentele au scazut in intensitate in ultimele 18 luni, iar surse oficiale au declarat ca masurile de securitate au fost intensificate, inainte de alegerile generale din februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.