Unuia dintre fiii lui Osama ben Laden i s-a refuzat un permis de sedere in Marea Britanie pentru a se casatori. Judecatorii si-au exprimat ingrijorarea fata de declaratiile tanarului, care a spus ca tatal sau nu este un terorist, relateaza AFP.

Omar ben Laden, in varsta de 28 de ani, a facut apel la o decizie similara a autoritatilor britanice in 2008, care l-au calificat drept indezirabil. El s-a casatorit in 2007, in Arabia Saudita, cu Zaina Alsabah, o britanica al carei nume a fost inainte de a se marita Jane Felix-Browne. Cuplul spera sa se instaleze in Marea Britanie pentru a fi aproape de familia britanicei, noteaza NewsIn.

Joi, vicepresedintele tribunalului britanic pentru imigratie si azil, Mark Ockelton, si-a justificat refuzul in apel indoindu-se de vointa lui Omar ben Laden de a se casatori cu logodnica sa in Marea Britanie. Justitia britanica nu a recunoscut validitatea casatoriei sale in Arabia Saudita.

Judecatorul a subliniat declaratiile lui Omar ben Laden, facute in legatura cu tatal sau in urma cu mai multi ani: el a apreciat ca Osama ben Laden nu este un terorist, demarcandu-se inca de atrocitatile comise de al-Qaida si promovand un mesaj de pace.

Omar, care are pasaport saudit, este al patrulea copil din prima casatorie a lui Osama ben Laden, cel mai cautat om din lume.

Osama ben laden a revendicat responsabilitatea pentru atentatele din 11 septembrie in Statele Unite, care s-au soldat cu aproape 3.000 de morti si a dus la invadarea Afganistanului.

Intr-un interviu difuzat de CNN la inceputul lui 2008, Omar a afirmat ca nu a vorbit cu tatal sau din 2000. Omar ben Ladem s-a instalat impreuna cu sotia sa in Qatar la sfarsitul anului 2008, dupa ce a fost expulzat din Egipt, Espania a respins o cerere de azil a sa in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.