Un grup de bloggeri organizeaza, sambata o manifestatie la Roma, denumita "No Berlusconi Day", la care vor participa cel putin 350.000 de persoane, si cateva parade in restul Italiei si in lume, prin care ii cer lui Berlusconi sa plece din fruntea executivului de la Roma, relateaza AFP.
Este vorba de "prima initiativa nascuta autonom pe internet", a explicat Gianfranco Mascia, unul dintre coordonatorii miscarii www.noberlusconiday.org, lansata la inceputul lunii octombrie de sase bloggeri. Parade vor fi organizate si la Londra, Paris si Sydney.

Scopul "Zilei fara Berlusconi" este acela de a obtine plecarea lui Berlusconi din Guvern si descoperirea si demascarea tuturor formelor de "berlusconism"
, a subliniat Gabriella Magnano, una dintre persoanele care coordoneaza proiectului.

"Berlusconi este o foarte serioasa si periculoasa anomalie in peisajul democratiilor vestice-iar presa internationala a afirmat recent ca forma noastra de guvernare este “o dictatura”. Stim de asemenea ca Berlusconi cunoaste foarte bine situatia politica si ca se straduieste mereu sa schimbe legile si Constitutia in favoarea sa. Nu mai putem sa stam cu mainile in san si sa vedem cum acest om a luat aceasta tara ostatica de mai bine de 15 ani si ale carui actiiuni si viziune asupra notiunii de Stat, il fac ostil in fata oricarei libertati de expresie, dupa cum au aratat-o recentele sale atacuri impotriva libertatii presei, a satirei si a internetului", se arata in apelul publicat pe site-ul dedicat luptei impotriva lui Berusconi. Acest apel este de altfel scris in 13 limbi, printre care si araba si turca.

Organizatorii "Zilei fara Berlusconi" au informat ca sunt independenti, nu beneficiaza de niciun ajutor logistic si ca nu accepta participarea personalitatilor politice, arata NewsIn.

Unul dintre coordonatori a declarat ca la eveniment vor participa cel putin 350.000 de manifestanti, dar ca "numarul nu este esential, pentru ca obiectivul nostru este mai ales acela de a informa cetatenii care nu au acces la internet".

Cu ocazia paradelor, manifestantii vor purta cate un obiect violet, "singura culoare inca libera", vor asculta luari de cuvant despre greutatea "berlusconismului" in cultura, justitie, educatie, inainte de a asista la un concert.

Scriitorul laureat al premiului Nobel pentru literatura Dario Fo va reprezenta lumea spectacolului, magistratul Domenico Gallo va vorbi despre justitie si procesele lui Berlusconi, un ecologist va denunta podul peste stramtoarea Messina, iar altii situatia imigrantilor.

Organizatorii evenimentului au precizat ca respecta votul popular care l-a adus din nou pe Berlusconi la putere in aprilie 2008, insa au estimat ca aceasta victorie este datorata doar "anomaliei italiene, unde un singur om controleaza trei posturi de televiziune private si toata reteaua publica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.