Optsprezece persoane, inclusiv trei ministrii din guvernul de tranzitie din Somalia, au fost omorati joi, intr-un atentat sinucigas, care a avut loc intr-un hotel din Mogadishu, capitala tarii, conform politiei.

"Optsprezece persoane au fost ucise in atentatul sinucigas care a avut loc la Hotel Shamo din Mogadishu. Exista, de asemenea raniti", a spus un ofiter de politie, citat de cotidianul francez Le Monde.

Cei trei ministrii somalezi care si-au pierdut viata in urma atentatului sunt Ibrahim Hassan Addow, ministrul al Invatamantului Superior, Abdullahi Mohamed Waayel, ministrul Educatiei, si Qamar Aden Ali, ministrul Sanatatii. De asemenea si ministrul Sportului, Souleymane Olad Roble, a fost grav ranit.

Atacul a avut loc dimineata in interiorul Hotelul Shamo din capitala Somaliei, aflata inca sub controlul guvernului, in timpul unei ceremonii oficiale de absolvire a studentilor. "Cele mai multe dintre victime au fost elevi", au relatat surse din politie.

La eveniment au fost prezenti mai multi ministri din Guvernul federal de tranzitie (GFT), multi oficiali si jurnalisti din Somalia. Se pare ca un student a detonat bomba, potrivit unui angajat al institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.