Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov va veni la Bucuresti pe 21 decembrie, la marcarea a 20 de ani de la Revolutia din 1989, a anuntat fostul presedinte Emil Constantinescu joi, la o dezbatere despre prabusirea regimului comunist.

Vorbind despre rolul lui Gorbaciov, considerat initiatorul prabusirii acestui regim, in reformarea fostei URSS, Constantinescu a aratat ca acesta s-a axat pe doua linii diferite: pe o reforma economica, sub numele de "perestroika", si pe "glasnost", adica transparenta, relateaza Agerpres.

In discursul sau, Constantinescu a apreciat ca oamenii au redescoperit prin libertatea de comunicare doua parghii importante, sentimentul national si sentimentul religios, care au jucat un rol covarsitor in animarea populatiei din fosta URSS si din zona de influenta sovietica in decizia lor de a inlocui sistemul comunist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.