Fondatorul societatii controversate de securitate Blackwater, Erik Prince, sustine intr-un interviu acordat revistei Vanity Fair ca a fost tradat de autoritatile americane, dupa ce le-a facut servicii in cadrul razboiului impotriva terorismului.

In editia de ianuarie a revistei, Prince a anuntat ca intentioneaza sa se distanteze de grupul pe care l-a infiintat in 1997 si care a fost cea mai mare companie privata de securitate folosita de Statele Unite in Irak, arata NewsIn.

El critica faptul ca democratii apropiati administratiei presedintelui Barack Obama l-a prezentat drept un subcontractor al agentiei americane de informatii, CIA, insarcinat sa comita asasinate vizand dusmanii Statelor Unite, ceea ce el neaga. "Am pus compania si pe mine insumi la dispozitia CIA pentru misiuni foarte riscante. Dar cand a devenit oportun din punct de vedere politic, cineva m-a aruncat la gunoi", a spus el.

"Nu inteleg cum un program atat de sensibil a putut face obiectul unor scurgeri de informatii. Si culmea culmilor, sa ma denunte?", a spus idignat directorul Blackwater, grupul cu sediul in Carolina de Nord.

Departamentul de Stat american si-a rupt legaturile cu Blackwater in urma unui incident armat din 16 septembrie 2007, de la Bagdad, in care au fost implicati agenti ai sai si care s-a soldat cu 17 morti.

Grupul si-a schimbat numele si si-a schimbat numele, XE, dupa ce a fost interzis in ianuarie 2009 de Guvernul irakian.

Prince, in varsta de 40 de ani, a spus ca intentioneaza sa se consacre predarii. "Voi preda intr-un liceu. Istorie si economie. As putea chiar sa devin profesor de lupte. Si Indiana Jones este profesor", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.