Anchetatorii Parchetului rus au anuntat sambata ca au gasit resturile unui dispozitiv explozibil in locul in care a deraiat trenul de pe ruta Moscova-Sankt Petersburg, drama soldata cu 26 de morti, potrivit unui bilant revizuit in scadere, relateaza AFP.
Trenul a fost vizat de un atentat, a spus purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta, Vladimir Markin.

Grupul de anchetatori a descoperit si resturile unui dispozitiv explozibil, a spus comitetul, potrivit NewsIn.

"Potrivit unui bilant preliminar, 26 de persoane au murit si peste 100 au fost ranite", a spus comitetul, care nu a exclus agravarea bilantului.
Bilantul anterior era de 39 de morti.

Deraierea a patru vagoane ale trenului Nevski Express, care asigura legatura dintre Moscova si Sankt Petersburg, a avut loc vineri, la ora locala 21.34 (20.34, ora Romaniei), in regiunea Novgorod, din nord-vestul Rusiei.

Trenul avea in componenta 14 vagoane care transportau aproape 600 de pasageri si 20 de conductori, a anuntat Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta, citat de ITAR-TASS.

Cel putin trei straini se aflau in trenul respectiv, potrivit unei surse din Caile Ferate.

O videoconferinta a avut loc intre presedintele Dmitri Medvedev si principalii responsabili ai celulei de criza. Presedintele a presat fortele de ordine "sa faca astfel incat sa se evite haosul, pentru ca situatia este dificila".

Posibil act terorist: 39 de morti in urma deraierii unui tren in Rusia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.