Iranul va produce singur combustibilul nuclear necesar functionarii reactorului sau de cercetare, daca membrii comunitatii internationale nu i-l vor furniza, a declarat sambata un oficial, relateaza AFP.

"Este obligatia voastra, legala, de a furniza combustibil pentru reactorul din Teheran", a spus Ahmad Khatami, lider religios conservator, adresandu-se AIEA, potrivit NewsIn.

"Daca ati fi facut acest lucru, totul s-ar fi incheiat. Daca nu cooperati, trebuie sa stiti ca aceasta natiune, care si-a obtinut drepturile pentru tehnologie, va furniza combustibil si pentru reactorul sau. Este legal si in acord cu garantiile internationale", a subliniat el.

El a reactionat in urma rezolutiei AIEA de vineri prin care Teheranul este condamnat pentru programul sau nuclear controversat si cere "suspendarea" construirii instalatiei nucleare de langa Qom, a carui existenta a fost ascunsa de Iran pana in septembrie.

Ambasadorul iranian la AIEA a declarat sambata ca tara sa isi va limita cooperarea cu Agentia. "Ne vom limita cooperarea fata de angajamentul nostru in cadrul inspectiilor prevazute de Tratatul de neproliferare nucleara", a spus el. Ambasadorul a subliniat ca rezolutia este "de natura complet politica, nu tehnica".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.