Presedintele venezuelean Hugo Chavez a reiterat ca teroristul de origine venezueleana Carlos Ilici Ramirez, condamnat la inchisoare pe viata in Franta, este "un soldat revolutionar" in serviciul cauzei palestiniene, relateaza AFP.
La o saptamana dupa ce a spus ca teroristul a fost "condamnat pe nedrept", Chavez a spus vineri, la o intalnire cu liderul palestinian Mahmoud Abbas: "Carlos a fost un combatant. Este un adevar cat piramidele", arata NewsIn.

"In urma cu citeva zile, am vorbit despre el, Carlos a fost un soldat al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei si ne-a reprezentat pe toti pentru eliberarea poporului palestinian", a declarat liderul stangii radicale latino-americane. "Nu dispun de informatii potrivit carora Nicolas Sarkozy s-ar fi simtit ofensat. Sper ca nimeni nu se va simti ofensat", a adaugat Chavez.

Saptamana trecuta, Chavez a spus ca teroristul Carlos a fost condamnat pe nedrept, dupa ce "politia franceza l-a rapit, l-a pus intr-un sac si l-a dus la Paris". Aceste cuvinte au fost condamnate de Paris, care l-a convocat pe ambasadorul venezuelean in Franta.

"Justitia franceza l-a condamnat pe Carlos la inchisoare pe viata pentru crime foarte grave, pentru terorism si asasinate. El este responsabil pentru moartea mai multor francezi. Pentru noi, va fi mereu un terorist", a spus Ministrerul de Externe.

Carlos a fost condamnat in 1997, pentru uciderea in 1975 a doi politisti din contraspionaj. Un nou proces va avea loc la sfarsitul lui 2010 pe tema presupusei sale implicari in atentate comise in Franta in 1982 si 1983.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.