Organizatia terorista Al-Qaida a revendicat, sambata, intr-un comunicat semnat de Brigazile Abu Hafs al-Masri - Divizia Europa, publicat pe un site Internet, atentatele comise, joi, la Londra. "Un grup de mujahedini al unei divizii a Brigazilor Abu Hafs al-Masri a dat lovitura dupa lovitura in capitala necredincioasa, capitala englezilor, provocand moartea si ranirea a numeroase persoane", se arata in comunicatul datat 9 iulie, a carui autenticitate nu a fost stabilita. Salutand "aceasta laudabila cucerire", Brigazile Abu Hafs al-Masri ameninta ca vor intensifica atacurile "in urmatoarele zile". "Anuntam ca urmatoarele zile vor fi marcate de cele mai mari manifestatii ale Jihadului impotriva celor care au declarat razboi islamului si musulmanilor", se arata in comunicat.

Vanatoare de teroristi in Italia

Numarul extremistilor islamici din Italia ar fi de aproximativ 350, dupa cum scrie "Il Messaggero". Serviciile de securitate italiene estimeaza ca "celulele latente" se concentreaza in nordul tarii, in Piemont, Lombardia, dar si in sud, in Campania, in regiunea Napoli. Autoritatile italiene au procedat, dupa atentatele de la Londra, la controale intense in toata tara, care au condus la 142 de arestari in Lombardia si la proceduri de expulzare impotriva a 52 de imigranti ilegali. Politia italiana a trecut la scotocirea gradinilor publice, a garilor rutiere si feroviare, interogand peste 7.000 de persoane, printre care 800 de imigranti.

Telefoanele europenilor, ascultate

Ministrul britanic de Interne, Charles Clarke, va propune miercuri omologilor sai din UE un plan pentru ameliorarea cooperarii europene in lupta antiterorista, incluzand plasarea tuturor europenilor sub ascultare. Masura cea mai radicala ar fi punerea la arhiva, timp de sase pana la 12 luni, a tuturor convorbirilor telefonice si a postei electronice a tuturor cetatenilor europeni, pentru a facilita eventuale anchete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.