Politia croata a anuntat joi ca a arestat pentru coruptie cinci persoane, printre care doi lideri ai companiei de stat pentru gestionarea autostrazilor tarii (HAC), demisi recent de guvern.

Cei cinci au fost arestati de procurorul general, a declarat un responsabil al politiei, Krunoslav Borovec, relateaza AFP, citat de NewsIn.

In afara de cei doi sefi HAC, este vorba despre alti doi angajati ai acestei societati, precum si patronul unei firme de constructii, potrivit agentiei Hina.

Sambata, guvernul a demis trei sefi ai HAC, printre care principalul responsabil, Jurica Prskalo, din cauza suspiciunilor de coruptie. Potrivit Hina, Prskalo figueraza printre cele cinci persoane arestate joi.

In ultimele luni, presa croata a vorbit despre mai multe afaceri de coruptie implicand HAC. Aceasta firma se ocupa de construirea si gestionarea retelei de autostrazi a tarii, care are 1.100 de kilometri.

In septembrie, guvernul a demis interaga conducera a Companiei nationale de electricitate, vizata de o ancheta pentru coruptie si abuz de putere, iar ministrul economiei, Damir Polancec, suspectat de presa de implicare intr-un scandal de coruptie, a fost obligat sa demisioneze in octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.