Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat miercuri ca va actiona "in consecinta" la declaratiile presedintelui israelian Shimon Peres, care a spus ca regimul sau si cel al liderului iranian, in vizita la Caracas, vor disparea in curand.

"Peres a spus ca Hugo Chavez si Ahmadinejad vor disparea in curand. Consideram aceste declaratii ca fiind o amenintare si vom actiona in consecinta", a spus presedintele venezuelean, relateaza NewsIn, citand AFP.

La 16 noiembrie, in Argentina, Peres a preconizat caderea celor doi presedinti, "nu pentru ca unul dintre ei va fi ucis, ci pentru ca popoarele lor s-au saturat de ei si nu va trece mult pana vor disparea".

"Te acuza ca esti agresiv, dar ei sunt agresorii", a mai spus Chavez. "La fel si in Columbia. 'Yankeii' instaleaza sapte baze militare, dar eu sunt cel despre care ei spun ca merge in razboi", a adaugat Chavez.

Chavez si Ahmadinejad au salutat alianta lor antiimperialista, cu ocazia vizitei liderului iranian la Caracas. "Esti un gladiator al luptei antiimperialiste", i-a spus Chavez lui Ahmadinejad. "Popoarele iranian si venezuelean au format un front comun impotriva arogantelor imperialismului mondial", a raspuns liderul iranian, aflat in a patra vizita oficiala la Caracas.

Cele doua state au dezvoltat o cooperare intensa in diverse domenii, iar Chavez a aparat de multe ori programul nuclear iranian.

Luni si marti, Brazilia si Bolivia au reafirmat ca recunosc dreptul Iranului de a dezvolta energie nucleara in scopuri pasnice. Dupa ce a primit o scrisoare de la Barack Obama, in care acesta ii amintea pozitia sa in dosarul iranian, liderul brazilian Luiz Inacio Lula da Silva i-a cerut totusi lui Ahmadinejad sa continue contactele cu marile puteri, pentru a se ajunge la o solutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.