Site-ul Wikileaks.org, specializat in difuzarea de continuturi sensibile, a inceput ieri publicarea a sute de mii de mesaje trimise in SUA pe pagere in ziua atentatelor din 11 septembrie.

Aproape o jumatate de milion de astfel de mesaje trimise pe pagere vor fi facute publice. Primul a fost trimis pe 11 septembrie la ora 3:00 dimineata, cu cinci ore inainte de primul atentat, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Site-ul nu mentioneaza cum a obtinut aceste mesaje, dar mai multe bloguri specializate in noiile tehnologii le considera veridice.

"Speram ca aceste dezvaluiri vor duce la o intelegere mai nuantata a evenimentelor si a consecintelor lor dramatice", subliniaza site-ul.

Printre mesaje figureaza unele apartinand politiei din New York, serviciilor de urgenta si chiar Pentagonului.

Daca majoritatea nu au legatura cu atentatele soldate cu aproape 3.000 de morti, unele sunt insa marturie a intensitatii dramei. La ora 8:50, cateva minute dupa ce primul avion a lovit unul dintre turnuri, un mesaj spune: "Un avion a intrat in turnurile gemene. Este ingrozitor". Un minut mai tarziu, un alt mesaj spune: "World Trade Center este in flacari!!! Nu este o gluma".

La ora 8:53, un mesaj identificat ca venind de la politie semnaleaza: "Posibila explozie la World Trade Center. Nivel 3 de mobilizare".

WikiLeaks se prezinta ca un site lansat de disidenti chinezi si le permite internautilor sa denunte regimurile autoritare publicand documente compromitatoare, fara ca cei care le posteaza sa poata fi identificati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.