Google si-a cerut scuze oficial pentru poza rasista a lui Michelle Obama, care apare printre primele la cautari dupa numele Primei Doamne a SUA.

Potrivit BBC News, aceasta imagine, in care sotia lui Barack Obama arata precum o maimuta, apare printre primele atunci cand sunt cautate fotografii cu Michelle Obama.

Desi a introdus o explicatie in dreptul imaginii si anume "Offensive Search Results", precizand ca "uneori rezultatul unei cautari poate fi jignitor", Google a refuzat sa scoata poza din rezultatele cautarii.

Casa Alba nu a vrut comenteze acest incident.

Utilizatorii care dau clic pe anuntul unei astfel de imagini sunt directionati catre o declaratie a oficialilor Google, care explica faptul ca rezultatele sale "pot include continuturi tulburatoare, chiar si la interogari inofensive". "Ne cerem scuze daca ati avut o experienta jignitoare folosind Google", adauga compania.

Gigantul online sustine ca rezultatele sale se bazeaza pe algoritmi complicati, care folosesc mii de factori de relevanta pentru a calcula ce anume apare in urma unei cautari.

Compania nu doreste sa elimine imagini, doar pentru ca primeste plangeri. Totusi, in cazul in care i se cere prin lege, Google a precizat a va renunta la anumite poze.

Oricum, gigantul web are de partea sa si libertatea de exprimare.

Poza rasista o puteti vedea aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.