Cele sase mari puteri implicate in negocierile din dosarul nuclear iranian au intocmit un proiect de rezolutie ce va fi prezentat AIEA in care condamna Iranul pentru ca a ascuns existenta celui de al doilea centru de imbogatire a uraniului, au spus marti diplomati.

Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate - SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franta si Germania au intocmit un proiect de rezolutie pe care il vor prezenta celor 35 de membri ai Agentiei Internationale pentru Energie Atomica incepand de joi, a spus un diplomat, citat de AFP.

Insa, cum nu este sigur ca textul va obtine majoritatea la un vot, el ar putea fi prezent sub forma unei declaratii, a explicat un alt diplomat.

AIEA nu a mai adoptat rezolutii privitoare la Iran din februarie 2006, dar dezvaluirea in septembrie a faptului ca Iranul are o noua instalatie de imbogatire a uraniului, in pofida interdictiei ONU, a facut Rusia si China, pana atunci ezitante, sa se alature taberei occidentale, potrivit NewsIn.

A doua instalatie a Iranului se afla langa Qom. Teheranul mai are o instalatie, in Natanz, care produce uraniu imbogatit in pofida interdictiei ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.