Bocitul mortului in casa si plimbatul cu sicriul deschis pana la groapa au fost interzise prin lege de catre senatori, in baza unei legi europene.

Viitoarea lege europeana prevede ca, dupa deces, corpul sa fie transportat cu o masina speciala la capela cimitirului. Rudele nemultumite au ca mangaiere firmele de pompe funebre, care vor fi obligate sa aiba un fond de garantare, la fel ca si medicii, arata Ziua Online, citand postul de stiri Antena 3.

Legea reglementeaza si “cimitirele”

De asemenea, noul act normativ impune si modul in care trebuie sa arate cimitirele, care trebuie sa aiba capela cu camera frigorifica si perdea de arbori de jur imprejur, dar si sustine aparitia cimitirelor private, lucru cu care Biserica nu prea este de acord.

Dupa ce va fi adoptata legea, cimitirele vor fi obligate sa aiba alei pietruite si asfaltate si canalizare. La acest moment, ele se afla in subordinea administratiilor locale si sunt singurele care respecta conditiile cerute de viitoarea lege, deoarece sunt finantate de la bugete locale.

Totusi, peste 90% dintre locurile de veci apartin bisericilor, care abia au gard de jur imprejur, mai comenteaza Ziua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.