Bilantul unui masacru comis luni in sudul statului Filipine, in cadrul unei reglari de conturi, se ridica la 46 de morti, a anuntat politia.

"Am descoperit 46 de cadavre in total", a spus un purtator de cuvant al politiei.

Conform AFP, citat de NewsIn, politia a descoperit 26 de cadavre marti in gropi comune, iar 22 au fost gasite luni.

Autoritatile anuntasera luni ca 22 de persoane, care faceau parte dintr-un grup de alesi si jurnalisti rapiti de persoane inarmate, au fost gasite moarte in sudul statului Filipine.

Anterior, un purtator de cuvant al armatei a declarat ca persoane inarmate, cu legaturi cu un puternic politician local, au luat ostatice 40 de persoane, printre care unii dintre rivalii acestuia si 20 de jurnalisti locali.

Printre ostatici figureaza sotia unui primar din provincia Maguindanao, Esmael Mangundadatu, asistentii sai si unii dintre sustinatori. Jurnalistii il insoteau pe Mangundadatu, care urma sa devina candidat la functia de guvernator al provinciei, cu majoritate musulmana, la alegerile din mai.

Presedintele Gloria Arroyo a decretat marti starea de urgenta in sudul tarii, in urma masacrului.

Reglarile de conturi si violentele intre clanuri rivale nu sunt rare in sudul acestei tari, unde are loc si un conflict intre armata si rebelii separatisti musulmani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.