Un feribot indonezian cu mai mult de 200 de persoane la bord s-a scufundat in zona insulei Sumatra, probabil din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat duminica politia, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Dumai Express a naufragiat in zona insulei Karimun, la ora locala 10.00 (05.00, ora Romaniei), a spus un responsabil al politiei.

"Cartea de borda arata ca nava transporta 213 pasageri si 13 membri ai echipajului, printre care capitanul. Deocamdata, multe persoane se afla in apa si incercam sa le recuperam cat mai rapid. Se pare ca feribotul s-a scufundat din cauza ploii torentiale si a valurilor mari", a spus sursa.

Naufragiile sunt relativ frecvente in Indonezia, un arhipelag cu 234 milioane de locuitori si peste 17.000 de insule si insulite.

335 de persoane au murit in ianuarie in naufragierea unui feribot in zona insulei Sulawesi, iar in decembrie 2006 peste 500 de persoane au murit in aceleasi conditii in zona insulei Java.

Fiecare accident readuce in discutie problema normelor de siguranta la bordul acestor feriboturi in general vechi si care circula supraincarcate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.