"Fiii mei, dupa ce s-au opus indelung, considera oportuna vanzarea actiunilor televiziunii Mediaset, din motive politice", s-a confesat premierul italian, Silvio Berlusconi, jurnalistului Bruno Vespa intr-un interviu care va fi publicat in cartea "Istoria Italiei: de la Mussolini la Berlusconi". Cei doi copii ai premierului italian, Piersilvio Berlusconi - vicepresedintele Mediaset, si Marina Berlusconi - presedinte al editurii Mondatori si vicepresedinte Mediaset, i-ar fi recomandat premierului italian cesionarea drepturilor de proprietate a televiziunii: "Fiii mei vad cu cata pasiune ma dedic Guvenului si modernizarii Italiei si considera ca, in cazul in care m-as elibera de televiziuni as fi mai putin expus atacurilor adversarilor mei politici", a declarat Berlusconi. Conform surselor, Silvio Berlusconi ar intentiona sa vanda actiunile sale magnatului australian Rupert Murdoch.
In schimb, Romano Prodi, inca presedinte al Comisiei Europene si cel mai mare rival al lui Berlusconi, a precizat ca, in cazul in care va ajunge la putere, va face schimbari radicale in domeniul Justitiei si a legii Gasparri. Subiect de nesfarsite polemici, legea Gasparri este considerata a fi fost adoptata "ad personam", exclusiv in favoarea intereselor lui Berlusconi, instaurand monopolul mediatic al acestuia in Italia. In cartea lui Vespa, care va aparea in data de 16 noiembrie, Berlusconi apara controversata Lege a mass-media, negand faptul ca ar procura avantaje exclusiv posturilor sale de televiziune.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.