Majoritatea americanilor apreciaza ca razboiul din Afganistan nu merita efortul de a fi lansat, arata un sondaj publicat marti, care constata si o scadere a sustinerii opiniei publice fata de modul in care administreaza presedintele Barack Obama acest dosar.
Potrivit sondajului Washington Post-ABC News, numai 44% dintre americani considera ca razboiul din Afganistan a meritat sa fie lansat, fata de 52% care sunt de parere contrara, cu 13% mai multi decat in decembrie 2008, relateaza AFP, citat de NewsIn.

In conditiile in care presedintele Obama va trebui sa decida in curand daca va trimite sau nu pana la 40.000 de soldati suplimentari pentru a-i sprijini pe cei 68.000 desfasurati deja in tara, 47% dintre persoanele intrebate sunt de parere ca acesta gestioneaza prost dosarul, in timp ce 45% sunt de parere contrara. Aceasta reprezinta o scadere cu 18% fata de primavara.

Insa 55% dintre americani cred ca Obama va elabora o strategie de succes in Afganistan. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste trimiterea unui numar mai mare de militari in aceasta tara: 46% aproba aceasta masura, 45% i se opun.

Presedintele afgan Hamid Karzai, reales la inceputul lunii nooiembrie, dupa un proces marcat de fraude, nu le inspira incredere americanilor: numai 26% cred ca el este un partener de incredere pentru Statele Unite, iar 38% sunt de parere ca guvernul sau va reusi sa puna pe picioare o armata suficient de eficienta pentru a prelua, la un moment dat, sarcina asigurarii securitatii tarii.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe un esantion de 1.001 persoane, si are o marja de eroare de 3,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.